Friday, March 02, 2007

he

Ismét egy értelmes cím. Most reggel nem jut eszembe semmi kreatív. Egyszerűen csak: He? Köhögök, egyébként, csak nem vagyok lázas. És piros a torkom, de nem engedhetek meg újabb betegszabit. Mondjuk, ez csak marha zavaró, de nem baj. A fogam, az sem fáj, de zavar az is. Értelmes, nem? Anyám otthon rémhírekkel fogadott. Egyet nem közlök, a másikat igen, had borzadjon a nép. Egy néni, akit kb.: 17 éve ismer a család, bennégett a házban. Két verziót vázoltak a tűzoltók: Egy: a kazán lángja kicsapott és a mellkasára olvadt a ruha, s azonnal szörnyethalt, és füstölgött magában. Kettő: a konyhában a tűzhelynél gyulladt meg. Egy kutyasétáltató lány látta, hogy nyitva az ablak. Mondjuk télen ez furcsa, de nem baj. Kutyasétáltatásból hazajőve már füstöt is látott, és büdös volt. Tanakodás, sopánkodás, néni anyja is előkerül. Mitévők legyünk? Pajszer elő, de nincs szükség rá, mert kijöttek a tűzoltók. Öt perc alatt ottvoltak, ügyes. Nem tudnak a lakásba bejutni, mert vasrács van a bejárati ajtó előtt. A füst meg csak jön-jön. A tűzoltók az utcai frontról másznak be, s megtalálják holtan a nénit. Ő füstölt. Az anyukának érthetően nem tetszett a hír, hosszú ideig zokogott és kiáltozott a folyósón. Nem hitte el, nem hibáztatom. Hát, amikor anyámmal leültem beszélgetni, nem erre számítottam, hogy ezt vágja a fejemhez. Azt tudtam, hogy Negró meghalt - macska matuzsálem, 18 éves volt - de ezt azért ne. Vannak dolgok, amiket az ember nem akar tudni. Apám is..de ezt nem írom le. Csak. Ja, az Invitel meg egy barom. Az adósai meg még nagyobb barmok. ASA effektus, azt hiszem, komoly ASA effektus. Egyszerű, buta emberek, és nem átallanak felemeleni a telefont, és velem veszekedni, ahelyett, hogy tükörbe néznének, és elmotyognák :buta voltam, hogy nem fizettem ki a kétezer forintos telefonszámlát, csapj arcul kérlek. És a tükörképe kinyúlna, és pofán vágná az urat/hölgyet. Ebből hozzunk ki 50%-ot? Gyula, hát te is hülye vagy ( a választ tudom, köszönöm)? Esélytelen. Én meg pénztelen. Leszek. Kiszámoltam, a várható kiadások miatt márciusban kb.: százezret fogok költeni. Juhú! De nem érdekel, az élet vidám! Az adósok vidáman küldenek el az anyjukba! Attila vidáman veszekszik velem a telefonba! A néni vidáman füstölög órákon át a lakásában, egyedül! A Negró vidám a macska-paradicsomban! Balázska vidáman köhög, szenveleg egyedül kicsiny otthonában!
Azaz francokat. Reggel van, köhögök, a fogam széthasadt, és aki ismer, tudja, miért borzadok a néni halálától. Nem azért, mert elhunyt szegény, ez megesik mindenkivel. A baleset módja sem ráz meg különösen (csak egy kicsit). Hanem az, hogy egyedül volt. Nem segített neki senki, se férj, gyerek. Anyuka pár háztömbbel arrébb, onnét kerítették elő, mert hátha neki van kulccsa a lakáshoz. Nem volt. Tökéletesen egyedül halt meg, a tökéletesen üres semmiért. Azt hiszem, én is így fogok, és ez egy csöppet zavar. Még szerencse, hogy itthon se kazán, se olyan tűzhely, ami lángra kapjon. De van máás. Pl.: elektromos tűz? Áramütés? Rámdől egy szekrény? Este, köhögés közben megfulladok? A lehetőségek határtalanok, bár ódzkodnék a további tippek adásától. Legalább van egy házizombim, aki eltakarítja a romokat, he-he.
Ma azt álmodtam, hogy főzeléket csinálok. De elrontottam, anyám meg ott állt mellettem és nem segített, sőt, kinevetett, majd elkezdett ő főzni. Megsértődtem, és közöltem, hogy nem eszem. Helyette elmentem egy büfében "giga-burgert" enni. Kikértem, majd mivel idő, elmentem vkivel (nem emlékszem, kivel) sétálni. S mire visszamentem, elfelejetették az egészet. Majd rohadt gyorsan el kellett indulnom valahova, és ehhez lóra volt szükségem. Egy oltárhoz álltunk sokan, és megtanítottak steedert idézni (Dragon magazinban olvastam anno). Egy equus jött. Szerencsére. Beszélgettünk, s vágtáztunk. Jó volt. Azért, ha máshol nem is, álmunkban sok jó dolog történhet. Kár, hogy nem mi irányítjuk.
Jó, mielőtt lehordanak, azért életünkben is történnek jó dolgok. Például szerdán átjön az ember Kedvese (háztáji zombolya), és táncot tanul. Mármint én. Nem Ő. Vagy mi. érthető? Vagy kedden, csütörtök este lehet ám Oblivionozni. Guild tag vagyok, nekrokancák ellen küzdök jól. Meg várost mentek meg. Most épp gladiátorkodom. Anno elvittem eddig a rangig az arénában, de most megakadtam warriornál. Sebaj. Majd a guildben jobb leszek. Vagy mi.
Álmos vagyok. Nyűűűűűűűűűűűgös. Remélem, estére elmúlik. Megyünk lenfonóba, táncolni. hazaérek négyre, és fél hatkor elindulok, azt hiszem. Ma egy unalmas, bosszús munkanap vár, egyetlen vigaszom, hogy egy órával korábban ér véget. Látom, ebben is van valami jó. Keresem a jót az életemben. Csak piszkosul messze lakik (Móricz környékén, egyébként).

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Lenfonoba neptencolni? Nem is gondoltam volna, jol lepett meg:)

Verlepke

8:00 PM  
Blogger Dreamer said...

Lenfonóban keringőzni, hogy pontosak legyünk.

10:39 PM  

Post a Comment

<< Home