Monday, February 11, 2008

Boldog Születésnapot...

Andi! Mondjuk senki nem hív így, senki nem köszön a szemedbe. Mindenkinek csak Bubu vagy. Egyike a legőszintébb, legenergetikusabb kolegáknak. Könnyen mosolyogsz, nevetsz, és ha más nincs, hát hozol isteni finom, verhetetlen kókuszos tekercset. Ismerlek már..két hónapja? De közelebbről csak egy, ez egészen biztos. Hiszen mellém kerültél, jó-jó, majdnem mellém, egy "járó" folyósó választott szét minket. Azért, ha rosszkedvű voltam, rápillantottam az otthonos kis sarkadra - Ákos plakátok, hatalmas..TÉNYLEG hatalmas bögre, csomó színes kanál, és több száraz rózsa. Ma sem tudom, hogy tudtad mindezt így átköltöztetni a másik osztályról.

Azt sosem felejtem el, amikor búcsúztál Zsoltitól. A legjobb, legrégebbi barát. Együtt sportoltatok, ugye? Vívás, honvéd. Onnan ismertétek egymást. És Zsolti otthagyta a céget, múlt héten. Pénteken ölelted utoljára, könnyekkel teli szemekkel. Na persze, buli lesz, este.

Ma reggel egy gyertya és egy rózsa volt az asztalodon. Elsőre vállat vontam, kis fintort kivágva, amikor kellemesen közölték az okát. Utána leültem, néztem magam elé, és nem hittem volna, hoyg akár egy szót is ki tudnék bökni. Az igazgató behívta az egész ad.kezt az egyik osztályba, és mindenkinek elmondta, mi történt. Mondatonként fél perces szünetet tartott, mert sírt. A komoly bankár, a szakember, az IGAZGATÓ sírt.

Mit ne mondjak. Azt hiszem, általános iskolás koromban sírtam utoljára, amikor meghalt a hörcsögöm, még..másodikban? Talán. Hát most ismét. Bevallom, nem hiányzott, de az igazgató pár mondatos bejelentése alatt erősen arra koncentráltam, hogy ne fakadjak ki, nyeltem a könnyeim, és nem mondtam semmit. Csak álltam. Csak bámultam.

Rossz vicc az egész. Élénken élsz, ott a helyed, nevetsz, csinálsz egy fordulórugást, zsákolsz a tárgyalóban, pizzát rendelsz és osztod az idegbeteg nyugdíjasokat.

Rossz vicc volt az is, amikor az egyik barátnő bejött egy dobozzal és elrámolta a hozzád köthető személyes holmikat. lekerült az ákos kép, eltűntek a száradt rózsák.

Rossz vicc volt, hogy az igazgató még emailben is körbeküldte.

Rossz vicc az egész. Gyere vissza.

1 Comments:

Blogger Patiszon said...

:'(

10:50 PM  

Post a Comment

<< Home