Thursday, May 31, 2007

Karib Tenger Kalózai - A Világ Végén

SPOILEEEEEEER!


A történet ott folytatódik, ahol az előbbi félbemaradt. A hullalétből visszatért Geoffry Rush által vezetett kompánia elutazik a Túlvilágra, hogy megmentse Jacket. Velük tart az egzotikus bébi is, aki Barbarossát anno reanimálta. Igaz, a sztori egyből Szingapúrban kezdődik, és mindenki tudja, mit kell csinálni - csak a néző nem. Nem is érdemes, a történetírók nem is szeretnének semmit megmagyarázni. Pl.: Miért Sao Feng? Honnan tudják, hoyg neki van térképe? Mire jó még?

Nagyon ráfért volna pár óra magyarázat - mondjuk a funkciótlan giccshalom ömlengések helyett. Azokat is meg lehetett volna jól csinálni, sajnos.

A forgatókönyvíró lehet a ludas, hogy a cselekmény ugrál, néha logikátlan, és nagyon fontos eseményekre csak utal. Olyan érzésem volt, mintha az utalt eseményeket (mint pl.: a Kráken halála) majd a duplalemezes DVD kiadásban láthatjuk.

A trükkök nagyon jók, azt hiszem, a SW II. óta ebben nem nagyon lehet újítani (kivéve a Pókember 3, annak sikerült elrontania). Ebben a film 100% élményt jelent, főleg az óriási örvényben játszódó csata lélegzetelállító.

A szereplők azonban.. Geoffry Rush és Johnny Depp lemos mindenkit a pályáról. Bloom, és Keira amatőrszínészek a két legenda mellett, egyszerűen vérlázítóan játszanak. Orlando Bloom leginkább, akinek két karakterarca van, és semmi mást nem tesz hozzá az egész produkcióhoz. Unalmas. Keira meg hiteltelen. Hiszits, duzzogó amcsi kislány, aki megrekedt az orális lélekfejlődésnél, hiszen MINDENKIT lesmárol. Jó, a Bolygó Hollandi kapitányát nem. Nála ez egy rossz reflex lehet..

A buktatók. Tele van logikai bakikkal a film. Eleve a háttere, a Legenda is hibás. David Jones azért vágta ki a szívét, mert nem akarta elviselni a kíó fájdalmat, mit Calypso elvesztése okozott neki. A végén erre fel a kapitány aspiráns szívét kivágja a feldúlt legényésg, csakmert. Miért is? Mert hagyománnyá vált a szívtelenség? Ellenben akkor az újdonsült kapitány nem érez, nem lehet szerelmes sem.

A film látványos elemein túl leginkább az apró poénokat élveztem, pl.: Jack apját (és anyját..), meg az apró színfoltokat, például a vízen meghaltak szellemeinek utolsó útját.

Azt nem is mondom, hogy a realitás apró szikráit se keressétek. Kirándult ízületek, ficamok nem léteznek, a több száz méteres ugrásokat/eséseket hőseink laza ujjgyakorlatként megcsinálják. Mondjuk nem erről szól a film, de azért..

Mindenesetre természetesen úgy van vége, hogy BÁRMIKOR csinálhatanak negyedik részt. A stáblistát kivárók meg egy extra jelenetben csodáljkozhatnak, s elképzelhetik, hogy a 10 évig váró, smáraddikt csaj kikkel és hogyan csalja a férjét.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nem is igaz, Barbossa kapitányt se smárolja le. Biztos rossz emlékeket hagyott benne, mikor látta csontváz-formátumban. Nekrofil hajlamai a jelexerint nincsenek a csajnak.

Mellesleg szerintem Johnny Depp sem volt távolról sem olyan fergeteges, mint az első részben. Számomra kicsit ellaposodott az egész Jack Sparrow karakter.

Röviden: szerintem nézhető, felejthető.

11:49 PM  

Post a Comment

<< Home