Monday, January 02, 2006

3rd person shooter

Érdekes módon még időben elindult.
Csak sajnos azt nem vette figyelembe, hogy Szilveszterkor egy kicsit ritkábban járnak a metrók és villamosok. Odafelé menet minden jármű tömve volt bulizni induló emberekkel. A legtöbbjükben már dolgozott némi szesz. Egy csoport pont mellette cövekelt le, igaz, csak ott volt már hely. Hangosan röhögtek, lökdösték egymást, és csapkodták az ajtót. Egy kicsit idegesítette, de korántsem annyira, mint a villamosmegállóban vizelő ember. Épp a korlátot támasztotta, mikor a közvetlen közelébe ment a részeg fazon, és elővette a szerszámot. A társai meg röhögtek. Balázs meg üdvözült mosollyal arrébb állt. Belül persze fortyogott, de maszkok viselésének mestere ő. Hiszen most is pocsékul érezte magát. Még mindig nem heverte ki azt, hogy a hószakadás miatt ugrott a bulija. Igaz, ahova most tartott, az is be volt tervezve, de ettől még eléggé ramatyul volt.
A Borároson már GP és Ashtring várta, kik nagy vígasságból jöttek. Igaz, annyira nem volt nagy, és ráadásul ez utóbbinak még a monomaraton whiskyje sem ízlett. És habár Balázs igen fázott, e kettőn a hideg látszólag semmi nyomot nem hagyott. A mázlisták.
Kis idő múlva két kevésbé kedvelt személy érkezik, Marvin és Dee. Előbbi még mindig haragszik, amiért az álomképe Balázs oldalán mutatkozik, utóbbi meg.. nos őt nem nagyon kedveli senki. Miért? Első mondatával már pénzt kért mindenkitől, másodikkal sikeresen beszólt. Mikor megjött Gillz ( Marvin álomképe. Álomkép, mert olyan tulajdonságokat aggat rá, amikkel nem bír), Dee másodszorra is beszólt. Ő viccesnek találta, én nem. Remélték, hogy hamar lekopik.
Majd a buszmegállóban csatlakozott hozzájuk Gréta, Blint, És akkor már Béláékkal kiegészülve találkoztak Gréta öccsével s párjával. A Busz késett, ami nem meglepő, és elég sok sötét ruhás egyén várakozott a megállóban. Balázs remélte, hogy nem mind oda mennek. Persze, ez hiú ábránd volt. Dee ismét rettenetesen idegesítő volt, de legalább nem kunyerált már. Majd befutott a busz, a kis kompánia felkapott rá és sikeresen egy megállóval a cél előtt szálltak le. De nem volt különösebben nagy gond, habár Balázson vászoncipő vigyorgott..vagyis inkább didergett. A kedvesén bakancs, és a frissen kapott zokni. Igaz, elmondása szerint csupán egy, ha nagyon hideg van, kettő szokott viselni. Summarum: mindenki alul volt öltözve. A hölgy egyébként nagyon jól festett, ebben a ruhában főleg. Habár pont Balázsnak nem hiszi el, de a srác azért reméli, hogy ez is csak póz, s az elcsépelt bókok azért jól esnek a lánynak.
Megérkeztek, s Dee szerencsére elszakadt. Lassan engedték be a népet, nehogy tülekedés legyen a ruhatárnál. Kicsiny csapatunk esetében ez pár perc további fagyoskodást jelentett, de azért nem volt nagy érvágás. Balázs megvillanthatta a Karácsonyra kapott geek-pólóját, amit az est ( és hajnal) folyamán többen dícsértek. Talán inkább a dizájnert kéne.. Majd jött az első megrázkódtatás.
Odafent sokan voltak. Tömve volt a gyár, és ehhez nem volt igazán senki sem hozzászokva. Füstben úszott az egész, s már ragadt, de inkább csúszott a padló a kiöntött piától. A szag? Arról jobb nem is beszélni. És dühöngött a zene, de szerencsére ebben nem volt ( még ) hiba. A társalgó egy eldugott sarkában "biztonságba" elhelyezték a táskákat, majd beálltak a pulthoz, abban reménykedve, hogy hamar kiszolgálják őket. Erőfeszítésüket siker koronázta, s Gillz és Balázs egy vodka-narancsot gurított le. Ez utóbbi igen sebesen. Majd a hölgy beállt táncolni. GP már unszolt mindenkit, hogy "menjenek csörögni", hát mentek. Ez utóbbi úgy viselkedett, mintha a legutóbbi bulin felszabadult volna egy öt évvel fiatalabb énje, aki rádöbben, hogy tud táncolni. Lelkes volt, de talán midn azok voltak. Táncoltak hát. A tömeg mögött, az emelvényen lévő vászonra folyamatosan vetítettek. Nightmare before Christmas, Sleepy Hollow, és Corpse Bride..Ami nem biztos, hogy teljesen legális volt, de oda se neki!
Kisebb-nagyobb megszakításokkal táncoltak éjfélig. Néha elmentek társasági életet élni, vagy inni egy kólát. Érdemes megjegyezni, hogy a kezdeti vondka-narancs után nem ittak alkoholos italt, csak gyümölcslevet vagy más üdítőt. Nem is hiányzott nekik. A zene sajnos az idő előrehaladtával egyre rosszabb lett, de éjfél körül még ki lehetett bírni. Az évbe átlépést pár percnyi harangszó jelezte, ami után kicsiny csapatunk tagjai boldog új évet kívánt egymásnak, kezet ráztak, de sajnos ( szerencsére?) a Himnuszt nem énekelték el. Eztán mentek "csörögni", ismét.
Az indulatok, erkölcsök elszabadultak, egyre több pár bújt össze, vagy tűnt el a "színpad" mögött, diszkréten. Sok egyed illumináltsági foka is ekkor érte el az optimumot, és dőltek, vágódtak hanyatt, akár a tánctér közepén. Sokan haldokoltak odakint, remélvén a friss levegő gyógyító erejében. Balázs úgy gondolta, hogy ha a részegségi fok múlásában nem is, de egy kiadós náthának mindenképp örülhetnek.
Persze, nem táncoltak hajnalig, legalábbis egyhuzamban semmiképpen sem. A lépcsőházban beszélgettek GP-vel, ami talán a srác leginkább kellemes élménye volt. Jó volt ott kint, viszonylag oxigénben dúsabb légtérben egy jót dumálni. Addigra már eléggé fájt a háta, de bírta még. Jó volt a kis pihenés. GP is rosszullétre panaszkodott, itt volt az ideje, hogy fotózzon tovább. Igaz, ő két tánc között party fotókat gyűjtött. A szembe-vakuzásnak már lassan ő is a nagymestere lészen, de még tanulnia kell. A képei viszont egész jók lettek. Legalábbis az a kevés, amit ott helyben megmutatott.
Tánc tovább. A savanyú italszag keveredett az izzadsággal, és a cigifüsttel. Legalábbis így lehetett, mert addigra már midnenkinek eltömődött az orra a cigifüst pofonjától. Bálint és Gréta leléptek, akárcsak Béláék. Nem úgy tűnt, mintha nagyon jól érezték volna magukat, s Balázs azt hitte, hogy előbb elmennek valami másik partiba. De kitartottak eddig, valószínű, hogy a csapat kedvéért.
Tánc tovább. Közösen, ketten, hárman. Gillzék találkoztak Darkachellel, legalábbis valami ilyesmi lehet a neve.. És barátnőjével. Ők is dícsérték a pólót, nagyon helyesen. De ott volt még ShirKahn is, Mirrand, Atish. ez utóbbit szerencsére(?) annyira nem ismerték, Gillzen kívül.
Szépen, csendesen, az álmosság és a kimerültség súlyokat vont a szemekre. Elég volt. A legjobbkor indultak haza, mikor már eröltetni kellett volna a jókedvet.
Balázs jól érezte magát. Végleg elfelejtette a bút, amit a kihagyott utazás okozott. És az esőben csak negyed órát kellett várni az utolsó éjszakaira, ami többek bosszúságára elfelejtett megállni a Lehel térnél. Az utazók között sok részeg akadt, kikre társaik vigyáztak.
Balázs evett egy keveset, levetkezett, és ágyba zuhant egy jó buli emlékével, hajnali öt óra tájában.
Ez a buli semmiben sem ütött el a többitől. Szilveszter? Csak sokan voltak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home