Wednesday, October 25, 2006

Vidéki álom

Az az igazság, hogy habár a való életben soha nem jártam ott, álmobéli énem ismerte a helyet. Dombos, füves kis falu volt, kedves házakkal, nyitott templommal. Jött egy pap, akivel jóban lettem. De engem főleg az elszórt épületek érdekeltek, főleg azok, amik nem voltak befejezve. Utána misét tartott az atya. A hátsó sorokban pár kölyök renitenskedett, amikor a pap felém fordult, és bizalmasan megsúgta, hogy akkor én leszek a fiúk ober-e. Kérdeztem, mi az. Mondta, hogy az a személy, aki a vallási fejlődésükért felelős, és a neveltetésükért. Elkezdtem kézzel-lábbal tiltakozni, erre gyorsan mást nevezett ki. Majd közöltem, hogy ez azért is lett volna botorság, lévén ugye nem vagyok tagja egyik vallási gyülekezetnek sem. Erre a pap kisandított a kórusban éneklő Gillzre (én ezért mentem oda, hogy meghallgassam a kórust), és azt mondta, hogy ez nem lenne akadály, gyorsan megkeresztel, és onnantól járhatok is misékre. Mondtam, hogy ez annyira nem jó ötlet. Erre azt felelte az istenadta, hogy ezt azért gondoljam át, mert így micsoda sebeket okozom az "Ágnesnek". És hogy ezt meddig tehetem meg.
Höhöhöhö, ébredvén nem tudtam, hogy most nevessek-e, vagy mélyedjek magamba. Hát, inkább nevettem. Jó, ez az esti fürdés, már van értelme. Mondjuk az, hogy reggelente van időm blogot írni. Amúgy lassan kipihenem a hétvégét, és utolérem magamat. Emberi időben fekszem le (22-23 óra környéke), és reggel kipihenten ébredem. Ah, mindjárt lejön a Full Metal Panic. Most olyan 75%-nál tart.
Tegnap késő délután beszélgettem Istvánnal, a pesti és országos krónikákról. Két oldalt teleírtam kérdésekkel, amikre fényt kéne deríteni, és ekkor is csak támpontunk lesz, megoldásunk nem. Jó, hogy Konnyik kikerült a képből, de.. Mondjuk itt van Aradi. Azt mondják, hogy a városhoz hűséges, semmint a kamarillához. Igen? Kinek őrzi a várost, és miért. Hiszen, ha agyanűnk beigazolódik, a Mester, a Rabbi is benne van nyakig ebben az infernalista kovászban.. És ez csak egy nyitott kérdés a sok közül. Azt hiszem, ideje csomagolni, és jönni egy 15. generációs brujahval, akinek van egy potence eggye, és csak bulizni szeretne. Megvan a Cannon Folder előnye is, nemde?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home