Friday, April 27, 2007

A Háború Hajnala: Sötét Kereszteshadjárat

Két ember kettő ellen azért más, mint CPU ellen. Az első party elégé nyögvenyelős volt, legközelebb nem kéne olyan fajjal játszanom, amiket annyira nem ismerek. Vagy hét hullámba kellett támadnunk, s 70 percig tartott a játék, mire nyertünk. Én voltam a Necron, igen.

Biffy, egy öreg generális. Volt. Cronus bolygó egy ipartelepe veszett oda, s az ő hibájából, ezért az öreg Biffyt kivégeztette a 101-es cronusi regiment komisszárja. A teljes felsorakozott gyalogság előtt lőtte tarkón, hogy a többi kétbalkezes okuljon az esetből.
Habár Biffy dicstelenül hult el, az öröksége tagadhatatlan és kézzelfogható. Négy megerősített állást hagyott hátra, hosszú évek keserves munkájával zárta körbe és védte meg az iparnegyed egyetlen kritikus stratégiai pontját. Bevehetetlennek hitte, hiszen a 101-es regiment uralta mind a négy megmagasított szárnyat, ami a közepet cédte. De a Nagy Kereszteshadjáratban gyorsan fordul a kocka, és a 101-nek nyoma sem volt már a területen. Helyette mind a négy magasított pontot, "jobbára inhumán" idegenek foglalták el. Az északi sáncon a homok alatt rejtőző géplények, a Necronok ásták be magukat, míg a délin, velük szemközt, a kritikus zónán túl a Legfelsőbb Jóért küzdő T´auk. Nyugaton és keleten a káosz erői tanyáztak, igaz, két ellentétes szektából, s legszívesebben egymás beleivel díszítették volna Biffy erődjét.

A csata több hullámmal indult. Az első támadás a Necronoké volt, az élők iránti olthatatlan gyűlöletüknek hála kirontottak a keleti káosz megerősített állásaira. Az esztelen, drogokban és ajzószerekben fürdő kultisták hamar elhullottak a lassan menetelő robotharcosok előtt, de amazok nem bírtak a tornyok folyamatos ágyútüzeivel. Egészen addig győzedelmeskedni látszottak a gépemberek, mígnem meg nem jelentek a félelmetes Wordbearers cronusi légiója. A káosz fertőzött űrgárdisták hamar szétkergették az első támadóalakulatokat.

A nyugati démonhívők ezt látván kényszerű szövetséget ajánlottak a Necronoknak, akik kapva az alkalmon elfogadták azt. Ám a T´au sem volt rest, s paktumot kötött a másik átkozott sereggel. Itt meg kell jegyeznünk, hogy talán a cronusi invázió óta ez volt az első olyan csata, ahol nem rúgták fel a szövetségeket, mint ahogyan az lenni szokott egy ekkora Kereszteshadjáratnál.

A Necron harcosok megerősödvén érezve magukat ismét támadásba lendültek. Ám a Necron nem agyatlan gép, mesterséges intelligenciáját eónok által érlelt tapasztalat erősíti, s felhasználja azt, amit másnak sosem jutna eszébe. Nevezetessen régi korok elhullot harcosait.
A Wordbearers morálja akkor tört meg végleg, mikor a föld alól rohadó húsú, ám gépszkeletonnal rendelkező újabb egységek törtek utat maguknak, s támadták hátba a gárdistákat. Hamar felmorzsolták volna ezek a nyúzott járkáló hullák a káosz erőinek maradékát, ha nem sorakoztak volna, mélyen a csatatér mögött a tartalékok. S mögöttük a félelmetes gépesített regiment. Lépegetők, tankok..A harc elhúzódni látszott.

A másik fronton, a T´au gyalogság gyorsan lerohanta Biffy erődjének közepét. S amíg azt tartani tudta, szinte behozhatatlan előnyre tett szert. A tüzérségük belőtte az egész erődöt, és stabilan tartotta fel a nyugati káosz erőket. Mikor már a Necronok szövetségesei is kénytelen voltak bevetni a gépesített egységeket, a T´au itt is főlébük kerekedett. A messzehordó, föld/levegő rakétákkal rogyásig megrakodt Gunshippek szétkergették a Káosz tankjait, lépegetőit. ráadásul a T´au technikailag is fölénybe került, s a középen beásott egységei olyan ruhát öltöttek magukra, melyet halandó szem nem láthat. A semmiből jövő plazmatűz erősen megrendítette a káosz harcosait.

A csata eldőlni látszott, a Necron és a nyugati káosz armada nem tudta megdönteniu a T´au állásokat, és nem tudtak döntő csapást mérni a keletiekre. Ekkor a nyugatvégi káosz sereg hadicselhez folyamodott. Kultistái százai áldozták fel magukat, hogy megidézzék Khorne egyik démonát!

A T´au harcosok nem hittek a szemüknek. Hatalmas, több emelet magas, vörös démon ereszkedett rájuk, s szétszórta őket a szélrózsa minden irányába. A kritikus pont, az előnyt jelentő pozíció odalett, s a megerősített állások is elvesztek. A Gépemberek is támadtak, minden percben újabb kiborgok törtek utat a föld alatt, s óriási, rovarokra emlékeztető monstrumok vonultak a csatatérre. A Táu tankok minazonáltal állták a sarat, s hamar szétszórták a Necronokat.

A Démon megzavarodott. Saját fajtájával került szembe a csatatéren,. Khorne felkent harcosaival. Nyilván ez volt az oka, hogy nem tudta egymaga legyűrni az ellent. A keletiek pedig kihasználták rokonaik által ütött rést a síkokon, s ők is áthozták a saját démonjukat.

Ismét patthelyzet alakult ki. A Necron került leginkább vesztő pozícióba, de valahogy mindig összekapták magukat. Ám történt valami, amit senki nem tudott, leszámítva a T´au generálist.
A T´auk vészes nyersanyaghiánnyal küszködtek. A középső, kritikus pont megtartása vitális kérdés volt számukra, anélkül nem tudtak elegendő utánpótlást szipolyozni Biffy erődjéből, s szép lassan felmorzsolódtak..

A T´au elveszett. A Necron a magasított pont aljába koncentrálta csapatait, míg káosz szövetségese bevonult az ellenséges bázis közepére, véres orgiát rendezni. A maradék káosz erők, a démonnak hála, még tartották magukat egy darabig..

egy darabig..

A 101-esek komisszárja azért örült egy kicsit, hogy Biffy erődje odalett. Hiszen így az 101-eseknek nem négy, hanem már csak kettő sereggel kellett megbírkózniuk. S amazok mit sem sejtettek arról, hogy Biffy, az öreg, paranoid Biffy bizony aláaknázta az egész erődöt..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home