Saturday, April 07, 2007

Nincs Igazság

Elmesélek én is egy történetet a feltámadásról.

Ma Édesapámnál voltam, Dunakeszin. Költöztettük a barátnőjét, aki terhes, s harmadik gyermekét - ezúttal édesapámét várja. Az én féltestvérem lesz. Többször megjártuk Fatime régi lakását, és Dunakeszit. Utoljára Szabolcs vezetett, s a Megyeri úton mentünk végig. A bekötőút a lóversenypálya mellett megy el, ahol egy repülőtér is található. Vonatsínek a balunkon, s az ügető a jobbon.

Dunakeszin, szembe Apáék házával egy kedves kis otthon van. Korábban láttam ott egy fiút, aki mankókkal járt, s az édesanyja kísérte be. Később kiült a házacska elé, egy hintaágyra, s az utat nézte. Nem beszélt, nem tudott. Nem érzékelt a világból semmit.

Nagyon szerette az autóját. Ami pénze volt, azt beleölte, s egy erős motort fabrikált. Gyárit alakított át, megerősítette a karosszériát, s a masina ontotta a lóerőket. Könnyű volt, a végsebessége meglehetősen magas. Sok-sok órát töltött azzal, hogy maximalizálja az autó lehetőségeit. Az első igazi körre se kellett váratni, ami minden várakozást felülmúlt.
Az a szó, hogy "gyors" volt, elég csekély jelző a teljesítményére.

Ahol Jing van, ott Jangnak is kell lenni.

A fékekre nem futotta, a biztonsági öv mit sem ért, s az első úton ütköztek. A lány, az egyetlen utasa kirepült az autóbol, s helyben szörnyethalt. Menyasszony. A srác bent maradt az összegyűrt fémlemezek között, elvesztette az eszméletét, s mint kiderült, önmagát is.
Elfelejtett beszélni, járni, élni. A világból alig valamit fogott már csak fel.

A baleset után pár nappal koszorúk s mécsesek jelezték a helyen, hogy valami ott elveszett. Ma már nem látom. A srácot sem, állítólag elköltöztek, de ő szépen gyógyul. Kapott még egy esélyt. Esélyt arra, hogy eggyüttéljen azzal, hogy megölte azt a lányt, akit a legjobban szeretett. Az ő hibájából, vakmerőségéből eltörölte, kiradírozta az életből, Önmagával együtt.

Ha minden rosszindulat nélkül, pusztán szívből kívánhatnék neki valamit, azt kívánnám, hogy süllyedjen vissza az öntudatlanságban, semmint hogy eggyütt éljen a tudattal, miszerint akit a legjobban szeretett örökre elveszett miatta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home