Sunday, June 12, 2005

Dancefloor

Goodbye Cruel World..I´am leaving you today.. Goodbye..goodbye.
Nevek, amikre nem emlékszek. Képek, amik a fáradtság szürke ködén át vetítődnek az agyamban. Ma, szombaton, így emlékszem vissza a Kollektíva-négyre. Nem vagyok se gót, se dark, se semmilyen behatárolt szubkultúrához tartozó egyén. Ezért, néha tökéletesen idegenül éreztem magam, egyetlen horgonyom a lány volt, aki miatt elmentem. Na meg Derek Castor, akit egy ideje nem láttam, bár azért annyira nem ismerem, mint felvágni szeretek vele (azért váltottunk egy-két kedélyes szót).
Sikerült elbénáznom az időmet. belegondolván, ugyan véghezvihettem volna az egyetlen értelmes dolgot, amit tehettem volna délelőtt, de piszkosnak és elhasználtnak éreztem magam. nem volt melegvíz, immáron másfél napja. Mire a szerelő méltóztatott kijönni, s helyretenni a kazánt, addigra elmúlt a nap jó része. nem gond, kiolvastam a "Két kard"-ot, Bob új könyvét. Sajnos nem halt meg Drizzt, nincs benne Entreri, de azért élvezhető darab volt. Messze jobb, mint az Ertu-s és a Kristályszilánkos részek, de a Csen pengéit, vagy a kedvencemet, a Szilánk szolgáját meg sem közelíti. Mindenesetre Bob csak megerősítette az eddigi véleményem. Drizzt, a legyőzhetetlen terminátor, egy balek. Mikor döglik már meg? Tényleg, azt vártam, hogy végre megtér Mielliki kebelére derék kószánk. Ja, láttam egy karilapot róla, még a Csend pengéi idejéről- 18 fighter, 16 ranger..Ja kérem. Ráadásul teljesen nyitott vége van a trilógiának, várhatunk még legalább három könyvet (Az Entreris szál is nyitott marad, sőt, szerintem lesz még egy Entreris könyv, a kezdetekről..). A Forgetten Realms Bob kifogyhatatlan kincsesládikája. Mint Lukácsnak az SW.
Délután megérkezett végre-valahára az alkesz szerelő. Egy óra, s már egy kád forró vízben főhettem. Újból embernek éreztem magam, de az idő elszaladt, és rohanni kellett Druhoz. Ahol ismét valami agybaj várt.. A filmekből és játéktermekből már jól ismert tánc-O-mat. Mikor megérkeztünk, dru anyukája nyomta az ipart, döntve meg szeretett lányának rekordját. Mi is azonnal rákattantunk a dologra. Bár meg kell hagynom, nem a nagylábúakra tervezték a dolgot. Hiába ugráltam, lépkedtem, mindig legalább két "gombra" tapostam rá. Pedig nekem még nem is olyan nagy a lábam (45), mi lett volna, ha az öcsém van ott (48-9)? Sebaj. Gyors smink (ebből kimaradtam..szerencsémre), és indulás.
Én nyertem, Te nem tudtad, hol kell befordulni, bibíí. De legalább sétáltunk egy fél percet, nemde? Kollektíva négy. Oké, az első meglepetés, hogy a jegy árának többszörösét érő magazint nyomtak a kezünkbe, grátisz gyanánt. DVD melléklettel. Láttam már a Stone-t, szórakoztató darab. De, fogalmazzunk úgy, nem a kedvencem. Azért kösz, bulikra majd jó lesz. Révén az én hátizsákomnak volt a legnagyobb kapacitása, Dru beköltözött, valamint a három magazin (reklámok kíméljetek) is. Ruhatár? Nos, az van, csak a pult mögött nincs senki. Addigra egy kedves kis sor alakult ki, a cumókat leadók sora. Az egyik rendező futtában odavetette, hogy sajnos a ruhatáros kislány már kilencre itt kellett volna, hogy legyen, de láthatólag késik. Ekkor 21:15 volt. Összefutottunk pár ismerős arccal-legalábbis Drunak meg Gillznek (azért is nagybetűvel írom) ismerős, én csak kínosan mosolyogtam. Mindenesetre a cuccainkat lerakhattuk a közelükbe.
Nézzünk szét! Oké, nézzünk. Sajnos Félixen kívül csak egy-két ismerőssel futottunk össze, illetve nekem ismerőssel. A Kedvesem lépten-nyomon köszöntött valakit. Összetartó közösség ez, vagy csak mindenki ismer mindenkit? No, sebaj. Néhány vámpíros arc is feltűnt, nekik küldtem egy barátságos biccentést. Félixen kívül ismertem még Greedet is, akivel egy GITS2 vetítésen találkoztam.
A zene valami mixelt gót cucc volt. Felismertem egy U2, egy DM, és egy NIN számot. Majd a helyüket átvette valami táncolhatóbb elektronikus zene. Odabent nagyon meleg volt, így egy kis folyadék reményében szabadultunk. Akkor találkoztam Derekkel, aki mankókon támaszkodott. Szerencsétlen, így fogja a bulit végignyomni? Így. De azért megjegyezte, hogy lassan már belövi a fórumos neveket az életben látott arcokkal. Hurrá, már ő is tudja, ki az a Dreamer. Ja, az én vagyok.. No meg összefutottam B. Ákos úrral, egy KJF-es évfolyam és szaktárssal. Éppen a CD-it tukmálta pár DJ-nek. Őt úgy jegyeztem meg a suliból, hogy "az a srác, aki gyakornok volt a Hustlernél". Ja, a Hustler egy pornólap..Hát én ott nem írnék, illetve igen, ha jól megfizetnek.
Nos, lehet, hogy kezdetben meleg volt, de lassan beengedték a kinti levegőt. Kb. fél óra alatt, leszámítva a táncrészleget, kihűlt az összes részleg. Kedves is fázott, Dru is fázott, én nem. Szerintem pont jó volt, bár a szervezetem figyelmeztetett egy-két köhögőroham erejéig. De nem zavart nagyon, csak már marhára unom.
A gót blokk után kétségbevonhatatlanul Derek bulija volt a legjobb. legalábbis nekem az tetszett a leginkább, még ha távol is áll tőlem a műfaj. Viszont jó volt látni, hogy Kedvesem tényleg jó érzi magát, és mosolyog, és bulizik, és él. Ezért mindenképp érdemes volt eljönni, mindenért kárpótolt (és én is jól éreztem magam. Régen nem voltam buliban..).
Egy óra körül befutott Chris, és Kibergésa is. Közben megismerhettem Lady C.-t, akivel démonokról és vérfarkasokról beszélgettünk. Hülye geekek. Ezek a szerepjátékosok mindenütt ott vannak (már a spájzban is). Chrisékkel megjött a jard is. Éppen táncolunk (vagy legalábbis úgy teszek ,mintha..), amikor a fények kigyúlnak, a zene megáll, s benyomulnak a helyszínre a fiú/lány rendőrök. Meg is ölték a partit. Igazoltattak, táskákban túrtak. Állítólag el is vittek két gyereket, legyen az ő bajuk.
Ezután meglehetősen langyos lett a dolog. Én egyre gyakrabban köhögtem, a DJ-k meg szinte folyton csak vmi elvetemült trance-et nyomtak. Üdítő színfolt volt a preformance, amiből mondjuk keveset láttunk, de az legalább jó volt. Véres kiberpunk verekedett egy nem véres kiberpunkkal. A vitát némi pisztoly zárta le, aztán a felbilincselt kiberpunkot jól elvitte a halál. Zombi kommandóz. Aranyos volt, tetszett.
Voltak üde színfoltok. Például a leglazább srác, akit csöppet sem zavart, hogy letelepedtünk mellé, és vagy fél órát beszélgettünk. Ő aludt tovább. Vagy a beszólás "Két Manson is van a lányvécében!" Hehh, Dávidka (Kedves így hívta, úgyhogy merem használni a kicsinyítőt), és a párja. Szívesen megkérdezném tőle, hogy kedveli-e a menedzserek által kialakított, mesterséges sztárokat. Nemleges válasz esetén megkérdezném, hogy akkor miért szereti Mansont? Mert ugye..
Bár nagy marha volnék. Először is, az "előadóművészt" Dávidka valszeg SOKKAL jobban ismeri, mint én. Másodszorra, még ha igazam is van, semmin nem fog változtatni. De ha mégis (1%), és ezzel megfosztanám az illetőt imádott sztárjától, igen pocsékul érezném magam. Nincs jogom az illúziót szétrombolni. Nem is jó. Kellenek az illúziók.
Igaz, tényleg látványosabb, és pörgőbb volt, mint a Tajtékos Napok. Sőt, még animatrix is volt, akárcsak "D". meg Hellraiser3, amit annyira nem figyeltem, e jó ötlet volt animéket vetíteni a buli alatt. Bár egy srác nagyon rákattant a dologra, mert folyamatosan a vetítővásznat taperolta. A tekintete mondjuk nem volt egészen tiszta, de legalább jót vidultam rajta.
Hazafelé..szokás szerint megint öt perccel késtem le az éjszakai buszt, és már nem éreztem nagyon gazdagnak magam, úgyhogy ezúttal taxi helyett mentem gyalog. A busz az Árpád-hídnál ért be, úgyhogy teljesen jó voltam. húsz perc alatt lenyomtam három megállót. Szintidő.

Ma (szombat) zombulok. A Két kard hatására folytattam a több hónapja abbahagyott BG2- játékomat. Most kivételesen jófiúval nyomom, egy paladinnal (de csak az Avenger miatt). Éppen Underdark, illithid barlangok a téma..áh, nem vagyok geek.. Valami azt súgja, hogy a mai (szombati) napom nem lesz életem leghasznosabban eltöltött 24 órája. Sebaj. Időközben leesett, hogy mindhármunk grátisz újsága nálam maradt. Kér valaki egy "Őrült Stone" DVD-t? Van kettő fölös..
Az újságról..háááát- nekik szívesen dolgoznék. Akár mint fordító-szerkesztő, vagy mint publicista. Igaz, a horrort, mint műfajt kedvelem, de nem a kedvencem, de elnézve a fordításokat, cikkeket, tudnék ott mit csinálni. Sőt..Mindenesetre az újság egészen színvonalas, csak egy kicsit furcsa, hogy a cikkek döntő hányadát a főszeri írja.
Ja, és ismét ihletem vagyon: Megvan az új novellám témája. Már csak a részletek..a részletek..Hogyan is mondtad? I need my chemicals.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Én kérném vissza az enyémet, ha lehet. :)
Mikor jársz erre?

11:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Az jó kérdés... A beosztásom akár a képlékeny viasz. Majd csak lesz valahogy. Ma nem, talán holnap.

B.

9:27 AM  

Post a Comment

<< Home