Wednesday, May 31, 2006

utolsó utáni felszólító

Olyan levelet hoztam össze, amire büszke vagyok. Az egyszeri, joghoz még csak vájtfüllel értő honpolgár lefossa a bokáját azt olvasván. Vörös pecsét, FA minta, minden finomság. Kemény hangnem, és tárgyilagosság. Már ilyet is tudok. Csak lezárni nem. Mindegy, majd pénteken az is megy. Egyébként felhívtam az asztalost, és ha minden igaz, jövő héten már költözöm. Hamarosan nekilátnak az ágynak, de a legtöbb ( öt) szekrény már kész van. Jövő héten megszabadulok a kolonctól és támasztól egyszerre. A támasz a táplálékban merül ki..de abban legyőzhetetlen. Egyben rettenetesen sok célt, nehézséget kapok a nyakamba. Ám legyen! Alig várom? Nem. Valójában tipikusan Balázsként viselkedem. Nem örülök, nem lelkesedem, csak a pillanatnyi nyűgeimmel foglalkozom. Miért? Mert azon minek rágjam magam, ami úgyis eljön? Igaziból talán félek. Vagy nem hiszem el, igen, inkább ez lehet az igaz. Minthogy Gillz nem hiszi el, hogy el tudom vinni, akár külföldre is. Játszik, fantáziál, de nem hisz benne. Én pedig TUDOM, hogy jövőre a megbeszéltek szerint nyaralunk.
Eh, jövőre. Talán abban sem hisz. Nem hinni kell benne, hanem tudni. A valóság aszerint alakul. Nem olvastál Mage-et? Dehogynem. Hát akkor?
Lázár Balázs megadta a telefonszámát. Ki tudja, a régi Lázit jobban szerettem. Kölyöknek ilyen volt: Imádta Arnoldot, a Konan volt a kedvenc filmje. Volt bátorsága, mersze, de tisztességes volt. Remek grafikus, már kölyökkorában is, és számíthattam rá bármiben. Egyenes és jó fantáziájú embernek ismertem. Persze, kölyök volt. Én is. Akárcsak magam, ő is elvált szülők gyermeke, ellenben a bátyja ( Richárd?) nem lakott velük, és hol itt, hol ott élt. De kívülről nem látszott. Benne volt a bandában. Most meg..Nem bízom benne.
Geret..ő benne sem, de egészen más szemszögből. Cimbora a javából, de időpontokban nem beszámítható, legalábbis az évek gyakorlata szerint nem. Mindegy, őt már boncoltam valahol, nem is emlékszem, hogy hol. Lázi..Illetve Corvus, ahogyan ma szólítattja magát, nem tudom, mit tegyek vele. Talán semmit. Talán nem is kéne elújságolnom, hogy "megtaláltam".
A Warhammer filmek tényleg nagyon jók. Ez csak beugrott. Főleg a második. Mark of Chaos..várom már nagyon.
A holnap hosszú lesz. A csütörtökök a leghosszabbak. Mindig azok a leghosszabbak. Nem tudom, miért. Nem akarom tudni. Oké, meg lehet magyarázni, mindent meg lehet. Tényleg ezen kéne itt értekeznem?
Ma reggel elaludtam, megint. Nem reggeliztem, nem mostam hajat, borotválkoztam. Negyed hétkor keltem ki az ágyból, volt öt percem, hogy elinduljak. De nem késtem el. A főnököm nagyon rendesen, és tárgyilagosan elmondta a késésről a cég politikáját, hát tartom magam hozzá. Ez tényleg egy fair cég, jó kollegákkal és..Maradnék itt szívesen vagy pár évet.
Kálmán, az egyik kollegám azt mondta, hogy a 24. életéve a legszarabb. Állítólag 12 évenként jön egy lejtő. Ez volna a terv? Sokat veszíthetek, erre rég rájöttem. Egy időben azzal álltattam magam, hogy ha eltűnnék hitelen, hát nem sokan sírnának utánam. De most..eggyel többen, mint kéne. De ha hinni lehet a 24-es szám varázsának, akkor mindegy.
Ne érts félre, kislány, én tiszta szívemből szeretlek. Még akkor is, ha fáradtan utolér a gillzita idiotizmus. Akkor hallgatok. Még akkor is, ha nem tudlak leszoktatni a rossz szokásaidról ( de igyekszem). Mindegy, elég a csöpögésből. Te is tudod, hogy itt csak te szállhatsz ki.
Old school hollywooood..Jajj, és jön a Question. Annak a szövegét is beírkáltam ide valahova. Jó kis szám, szeretem. Jajj, de szeretnék dolgokat kipróbálni, amit itthon nem tehettem meg, attól tartván, hogy benyitnak az ajtón. Pölö: egy szál gatyában ( vagy anélkül) flangálni egész nap. Oké, röhögj csak. Vagy kádban ázni naphosszat. Ha kihül a víz, csak leengedem, és újra engedek forrót. Vagy a saját gépemen kialakítani a saját profilomat, és fél év múlva hívni szerelőt/formatálni az egészet holmi vírus miatt.
Nincsenek teljesíthetetlen vágyaim. Nincsenek nagyon hosszútávú, elérhetetlen céljaim. Ha fejben nem is, motivációban nagyon is földhöz ragadt vagyok, és nagyon emberi. Sajnos? Talán pont egy ilyen széllelbélelt hülyegyerek kell melléd, nem? Már csak azokkal a depi hullámokkal kéne tenni valamit. Mit is ír Blint a profiljában Grétával kapcsolatban? Az az igazság, hogy ALAPVETŐEN nem változtam meg, annyira soha, mint Blint. Csak a részletekben. Még midnig ugyanazok a motivációk, ízlés, profil. Igen, az ízlés is. Attól, hogy nem ismertem az efféle zenét, nem jelenti, hogy ne tetszhetett volna előtted is. Biztos, hogy ettem volna a Tiamatot, Gatheringet. Anathemát. Szóval így állunk. Részleteket vettem tőled, amik pótolták a hiányosságaim, betömték a foltokat, tépett sebeket. Köszönöm.
Szebbé tetted az életem.

Akkor a rövid távú tervek:
Költözni
Költözni
Költözni
Konditermet találni, beköttetni a netet, költözni
Évet halasztani
Eldönteni a Főnixet végre.
Eldönteni a Lájvot végre.
Ősszel elmenni Prágába egy hosszú hétvégére ( van 15 nap szabim..vagy 13? Mindegy, így is elég)
Karácsonyfát venni
Erre az évre elég ennyit. Van még egy, a köv. nyárra, de az még messze van: De jó lesz szem előtt tartani. Legelőször is: visszazökkenni a normális életbe.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home