Wednesday, January 10, 2007

Züllés

Nem bántam meg, nagyon nem. Pedig nem nagyon akaródzott elindulni, inkább otthon olvastam volna. De elindultam, s ez egyszer nagyon jól tettem. Osterben először is nem volt senki - mármint senki, akit vártam volna. Ellenben az egyik sarokban Asthring, Draco nevével fémjelzett kicsiny banda volt. Készültek, mondhatni alapoztak, a Feneketlen tó LD-s túrájára. Egy hatalmas cső sör volt előttük (Zsiráf), ami igencsak megdobta a hangulatukat. Asthring kierőszakolt belőlem egy szombati Gyár ígéretet NIN klubba. Ugyan a legutóbbin nem nagyon éreztem jól magam, de egy ilyen invitálásnak nehéz nemet mondani. Eldumáltunk, ökörködtünk egy negyed órát, fél órát talán, majd befutottak Rhilenék. Lassan az LD-s bagázs is továbbállt máshova zülleni, én pedig odaültem a jegyesek mellé. Gyűrű ugyan még nem volt (illetve Anikón több is), de nem is baj. Úgy láttam, ez hosszú jegyesség lesz. Elbeszélgettünk mindenféléről, amiről egy kocsmában el szoktak. Felmerült egy.. lehetőség..amibe inkább nem élem bele magam. Úgy nagyobb az öröm, ha bejön, kissebb a bánat, ha nem.
A megbeszéltekhez képest húsz perc késéssel futott be Snow. Meglepően értelmes volt ezúttal, és még így is elbeszélgettünk. Züllés után (megitam egy unikumot és két tonicot) a villamoson Snowval egy érdekes témát feszegettünk, remélem nem lesz igaza, de ezt majd az idő...sallala...
Ma pedig már a Caspiant nyúzom. Már a buszon jöttem rá, hogy az előző kötet utolsó két oldalát nem olvastam el, de máris belevágtam a következőbe. Hmm..no mind1. Amúgy érdekes, szerintem a négy testvér lúzer. Hogy lehet elfelejteni, az ő szemszögükből több évtizedes uralkodást? És a gondolkodásmódjuk, meglátásaik miért olyan gyerekesek? Hogyan élték meg, hogy felnőtt pszichéval gyerektestbe kellett visszatérniük? Annyi csata, diplomácia után..?
Ez teszi mesévé, és ez zavar engem egy picit. De annyira nem törődöm vele, a Caspiant is ugyanolyan élvezettel olvasom, mint az eddigieket, csak kevesebb elánnal.
Ma pedig lehet, hogy nagy baromságot fogok csinálni. Túl könnyen mondtam igent: megyünk az Operába, egy víg operát megnézni.
I got a baaad feelings about this.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home