Tuesday, August 16, 2005

Summer rain

Nohát-nohát. Mik vannak. Momentán nem tudom, de pl.: billentyűzet van. Ez biztos. Vagy csak azt hiszem, hogy billentyűzet van, és valójában egy narancsszín-maszattal teli burokban fekszem, hogy a gépek csapolják a testem álltal termelt biológiai áramot. Ez azért megnyugtatóbb lenne, mert tudnám, hogy a létezésemnek van célja, jelen esetben a gépek életben tartása. Szegény kicsi masinák, nem kapnak energiát a napból, hát én nem sajnálom tőlük.
Na, akkor paradox módon haladjunk visszafelé, mintha hiba volna a Mátrixban. Pl.: pár perccel ezelőtt megint butaságokat jegyzegetek az ld50-re. Ami nem butaság, az a flame, amit NAGYON visszafogott, már-már negédes hangnemben ejtettem meg. Szerintem gyáva dolog úgy beinteni, hogy azt ne lássák meg. Akkor meg minek int be? És miért olyan bénán, hogy meglássam? Ehh, mindegy. A gesztus, és az illető nem ér meg annyit sem, hogy akár komolyan vegyem. Egy bohóc, sikerült kétes hírnevét ennyire degradálni.
De utána (előtte), elmentem Fangóriába, ami egy romos bérházban van. Oké, nem annyira romos, de azért..Valahogy, ha szerkesztőségben járok, mindig az MTI az etalon. Valahogy mindig azt hiszem, hogy olyan minden szerk. Kártyás beléptető-rendszer, üvegpiramis, profi belső hálózat, elkülönített boxok..Nem pedig egy nagyobb lakásból átalakított iroda. Ehh, nem gond. Főleg az első benyomás. A polcokon DVD-k, az első DVD, amit megpillantok egy tini-pornó. No, ezt a helyet szeretni fogom! Vagy nem.
Ja öltözködés. Ha ez állásinterjú lesz, akkor illene legalább inget felvenni. De ha nem, akkor..Elvégre ez egy horror magazin! Most vagy vérprofi kinézetű, szemüveges-öltönyös újságírók fogadnak, vagy egy hosszúhajú, borostás, feketepólós "haverok". Úgyhogy maradtam a "konszolidált" vajszínű pólónál, fehér nadrágnál, bőrcipő. Ja, ez utóbbi jött be, mármint a feketepólós sztereotípia.
Előtte(utána?) fürdés, evés, meg minden jó, napi rutin.
Utána (előtte??) lekéstem a buszt, ami az Árpád hídon hozott volna át. Nem gond, volt ott taxi, áthozott az. Így még dél előtt hazaértem (dél=24:00, éjfél). A HÉVet is lekéstük, de mindegy.
Azelőtt(után..kezdek belefáradni. Hiba a rendsszsz). Nick Cave koncert. Van vér az öreg pucájában! Ennyi energiát egy ötven éves emberben. Jó kis bulit csapott, csak ne lettek volna ennyien. Hé, emberek! Nincs itt semmi látnivaló, csak egy öregeskedő ausztrál, aki mellesleg hatalmas arc.
Előtte bolyongás a Szigeten, fázás, Brit bandát hallgatni Ír népzenéről, rock sátor, ahova kedvem szerint beugrottam volna örjöngeni, meg MTT sátortábor, meg minden. Sár.
Utána (?"+!%/') sovány kutyusok koncert. Ami megintcsak jó volt. Őrült frontember, művér mindenhol. Meg sár (könyörgöm, ugye sár volt, és nem..mindegy). Azt hittem, karba tett kézzel fogom tettetni, hogy "nem is rossz, de..", ellenben tetszett. Megmozgatott rendesen! Olyan, mint a prodigy, csak jobb! Sokkal! És őrültebb, ohh!
Előtte. Szereplőválogatás. Eléggé furcsa. Az anyó szerepre szerintem legjobb jelöltet a legelején kipontozta a zsűri. Lehet, hogy Eldamyn a személyi népszerűség miatt esett ki az elején. Pedig mamának ő volt a legjobb (bocs Kedves). Na, mindegy. Ja, és beszédhibával az ember ne akarjon színjátszani annyira. Nem azt modnom, hogy egyáltalán ne, de ne kapja már a főszerepet. Hiába, rohadék vagyok, de ez van. Azt még elnézem, hogy az időjós tájszólással beszél, de egy fennkölt(nek szánt) darabban az ármánykodó királykisasszony ne legyen már beszédhibás.
Oké, rosszindulatú switch off
Ja, nem tudja valaki, hogy a Sziget karszallag mikor hajlandó leázni? Nem, nem fogom odaadni az éjfélkor gyűlő kéregetőknek. Nekem megérte az ötezret, nekik miért nem? Tudom, hogy buli, de..A fene vigye el ezt a magyar népséget! Soha, sehol Európában nincs még egy ilyen nép. Nyugatra legalábbis nincsen, de Keletre se nagyon. Igen, mindkét égtájat kis betűvel kellett volna írnom. Na és?
Kissé szétesett. Igen, olyan. Ja, hogy ez egy tükör? Semmi gond, kinek a képe van benne?

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Izé...ez most nekem szólt v. Illének? Mert ha nekem, akkor lant le és tovább.

4:57 PM  
Blogger Dreamer said...

Őszíntén szólva Kincsőnek. Csak eltévedtem, hogy az anyó nem főszerep, de sebaj.

10:21 AM  

Post a Comment

<< Home