Wednesday, November 09, 2005

Számoljunk

Tegnap kb. kilencre értem haza, hullafáradtan. Talán az eltúlzott aggodalom, egy kis munkahely miatt izgalom, vagy a kissé korábban kelés tehetett róla. Meglátom, hogy ma mi lesz, hisz ismét korán ébredtem, s keltem. Lehet, hogy vissza kéne szoknom az esti fürdésre, hiszen ma reggel alig volt időm. Hajat tudtam mosni, de borotválkozni nem. Most borostás volnék. De jó is az úgy, állítólag kifejezetten jól áll. Mondjuk, majd megpróbálkozom a szakállal. de néha este annyira fáradt vagyok, hogy gyakorta ennis sincs energiám, nemhogy fürdeni.
Holnap pedig munkába állok. Már holnap. Ma a délelőttöm a különféle adminisztrációkkal telt. Aláírtam egy munkaszerződést, nyugdíjpénztárba léptem, elmentem az APEH-hez, hogy start-kártyát igényeljek. Sajnos ez utóbbi nem sikerült, amíg tanulói jogviszonyom van, addig ilyet nem kaphatok, és a munkáltató elesik mindenféle kedvezménytől. Remélem nem fognak nagyon utálni érte. Mindegy, a szerződést már aláírtuk. Libris pólót is kaptam, bibíí. Ja, APEH után elmentem egy aranyos dokinőhöz, hogy állapítsa meg, hogy eladói munkára alkalmas vagyok. Kicsi a világ! A dokinő egyik lánya is a KJF-re járt, és ő is utálja. Szerintük is az egyik leg-unfairebb iskola. 99/77-es vérnyomásom volt. Az normális, sajnos. Íme a végső bizonyíték, hogy nem vagyok vámpir. Persze, csak vérpöttyöt költöttem, de ez más tészta. A vizsgálat közben telefonált, és olyat mondott, hogy "Itt van nálam egy fiatalember, eladó lesz, de nem sokáig"..Hehe. Lehet.
Kedves tegnap megint nevetettt, és jobb kedvű volt. Szeretem a mosolyát (is). De moziba is voltunk, habár egyik olyan filmet se néztük meg, amit előzetesen kinéztem, de nem gond. Így a Jodie Foster thriller, vagy a Zorro helyett a "The Corporation"-ra ültünk be.
Nos, előzetesen egy Farenheit 9/11 szerű dolgot vártam, és nem csalódtam. Gyakorlatilag a Farenheites, "amcsi" ellenpropaganda irányvonalat követte. Az elején egy kis Moor-os Bush ellenzés, ami szerencsére abbamaradt. De jól körüljárják a dolgot, és majd´ minden oldalról megvizsgálják a multikat.
Akinek tetszik az elfogult, szubjektív, manipulált "ál" dokumentumfilm, az néze meg.
Nekem tetszik az elfogult, szubjektív, manipulált "ál"dokumentumfilm.

Hm, nem kéne fáradtnak lennem. Tulajdonképpen kezdenek elcsitulni a dolgok. Van munkám, mindjárt kész a lakás ( mindjárt= max. három hónap), van egy gyönyörű barátnőm. Az apám nem hívott négy napja ( négy nap= három napnyi jókedv). Hétvégén nekiállok a live-nak, és kidolgozom/megírom. Ha lesz rá időm és energiám, mindenképp. Mivel nem lesz focimeccs, ezért az idő mindenképp áll. Energia? Meglátjuk, mennyit vesz ki belőlem a meló. Sajnos egyvalamiről 99%, hogy le kell mondanom. Ez pedig a színitosz. Hiszen nyolc órában fogok dolgozni, s akkor az első feléről mindenképp lekések. Azért még színjátszósnak vallom magam. Jajj, ha már színkör! Anna, a folyósói ( amúgy eléggé csinos) leány még régebben mondta, hogy szívesen jönne. Ajánlottam neki, hogy legalább a Gyűrűk Urát olvassa el. Nem tette, de azért lelkes, és jelentkezett Aldarionra ( Az SMS-ében "Albarion". Nem gond, néha én sem igazodok el a toilkenita geek-ek birodalmában). Szegény. Remélem Cue egy kicsit átírja a darabot, mert amit én olvastam, az ..borzalmas volt. "Lábaim alatt feszülő gerendák" vagy valami hasonló. Nem bírtuk az olvasópróbát nevetés nélkül végigcsinálni. Mindegy, maga a cselekmény/darab hidegen hagy. Rég nem olvastam egy ennyire pátoszos, nagyon elszállós cuccot.
Ma nem tudom, mi lesz a további program. Azt hiszem, megvárom, míg a Kedves netközelbe jut, utána hazamegyek ebédelni. Majd, hogy Rack lesz-e a dologból, vagy sem, meglátjuk. Igazándiból össze kéne rakni egy paklit, de nincs kedvem. Úgyhogy meglehet, déluáni HIKelést fogok/fogunk rendezni. Mert odakint egyre hidegebb van, ma reggel három-négy fok volt a Fehérvári úton. Sajnos nem lehet vacogás s a nátha kockázata nélkül sétálni, Margitszigetre menni. Bár ezt már megjrátam Halloween próba előtt. Sajnos csak az én vérem Nordic, Gillzé nem. Vajon mikor fejlődött ez ki, hogy kedvelem a hideget, legalábbis jobban, mint a hőséget? örök rejtély, de tetszik.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Alkalmasint majd bekukkantok hozzád a munkahelyre, ha már az utca végén dolgozom :)

10:16 AM  

Post a Comment

<< Home