Friday, November 04, 2005

Vannak emberek..

..akiket nem kedvelek. Ez így természetes. Csak az a baj, hogy néha ilyenekkel vagyunk kénytelenek sokat érintkezni. Mondjuk munka esetén. Mert jó hogy van ez a "tanítás", meg megbeszélés, de..

Páciens no.1:
Késett. Nő, és a negyvenes évei végefelé járt- mindenki tudja, hiszen igyekszik mindenkivel tudatni. Hogy ő 49 éves, és nem csak ezzel foglalkozik, hanem mással is. Meg hogy férje van, és..Közben megfigyeled, hogy valaha még csinos is volt. Igaz, az arca tele van ragasztószalaggal ( "szemölcs műtét"-árulja el), de ez nem von le az értékéből. Csak megöregedett. De hogy miért nem mondhatnám, hogy TÉNYLEG csinos, vagy atraktív? Nem a kora miatt.
Hanem mert beszél.
Az a típus, melyre odafigyelsz egy pár percig, és máris az életében vagy, megoszt veled mindent, rá akar venni mindenre. És beszél, ha a tanár beszél, akko is, ha a mellettem ülővel társalgok. Ilyen lehettem hét évesen, de talán még 14 évesen is. Az ember kinövi. Vagy nem. Nem gyerekesen kedves, hanem idegesítően sokat jár a szája. NAGYON. Ha lekezdek olvasni, nem zavartatja magát, mondja tovább.
Majd a szünetben odajön, és érdeklődik. Persze, ez csak álca, már nyomja is a kezembe a fehérnemű prospektust, hogy nézzem meg. Értetlenül bámulok vissza rá. Női fehérneműk. Láthatólag nem tudok mit kezdeni vele, meg is mondom neki, még udvariasan:
-Köszönöm, de nem tervezem női fehérnemű vásárlását a közeljövőben.
-De barátnőd csak van?
-Igen.
- Akkor mond meg neki..( fél órás beszéd, alig érinti a témát).
-Nem hinném, hogy ez itt most érdekelné.
-Akkor gyertek el, nőnapra lesz egy kiállításunk..(fél órás beszéd).
-Nem hinném, hogy ráérnénk..(mentegetőzés öt percben).
- Nem szokott fehérneműt viselni?-gúnyos kérdés.
-...De , de erre most nagyon nem ér rá.
Hörrr.. remélem keveset fogok találkozni vele. Természetesen a csoportban volt valaki olyan balek, hogy rávette. De a többiek összenézéseiből azt vettem ki, hogy ők is így vannak vele. Csak ne az ő kollegájuk legyen.

No.2:
Szintén késik. Őt inkább azt modnom, hogy beletartozik a sztereotíp gondolkodásomba. Férfi. Mikor betoppan, bőrkabát van rajta és szakadt farmer. Hosszú haját lófarokba fogja. Kb. ő is ötvenes, arcát ezer ránc szabdalja. Mikor megszólal..Érces, igazi pálinka és masszív dohányzás érdesítette hangon
-Őőő..Bocsi hogy elkéstem, de nem a szomszédból jövök. Szombathelyről, na.-azt hittem, részeg.
És úgy is néz ki, pedig színjózan. És nagyon..hogy is mondjam..a nép egyszerű gyermeke. Már ecsetelte, hogy milyen komáival fog üzletet kötni. Ha olyan egyszerű lenne. Hehh..Ő inkább vicces volt.

Ja, és hiányzik a Kedvesem, pedigcsak másfél napja láttam utoljára. No és hogy mit is jelent egy műkrizantén: Csak annyit, mint egy kis gesztenye, amiről már biztos meg is feledkeztél. Amit minden eddigi állásinterjúra magammal vittem, mert ha a zsebembe nyúlok, és kitapintom, máris jobb kedvem lesz, s kevésbé leszek feszült.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home